Kunsten å finne den riktige peisen

En peis skaper ikke bare en lun atmosfære i hjemmet. Dagens vedovner holder heldigvis også en høy standard, både med tanke på oppvarming, miljøteknologi og design. Her er noen av høstens mest spennende alternativer.

september 2011

Det er ikke alltid så enkelt å orientere seg i utvalget av vedovner. I dag er det heldigvis mange svært effektive ildsteder som gir både en effektiv og behagelig varme på markedet. Nesten like viktig som de teknologiske aspektene, er imidlertid også at du får en vedovn som passer inn i hjemmet ditt.

Prisvinnende bestselger

En av bestselgerne hos Byggmakker er Jøtul F 373. Den er designet av det anerkjente designbyrået Hareide Design. Jøtul F 370-konseptet har mottatt en rekke designpriser, blant annet ”red dot design award: best of the best” og ”Merket for God Design”.

En elegant søyle utgjør basen på ovnen. Og store sideglass gir flott innsyn til flammene fra flere vinkler. Noe som er spesielt her er dreieplaten du kan få som tileggsutstyr. Dreieplaten er nemlig vridbar i 360 grader, og gir dermed gir innsyn til flammene fra alle vinkler i rommet.

- Utseendet faller i smak hos mange, og den er tidsriktig. Mange av butikkene våre har hatt kampanje på disse, og den er en av bestselgerne, sier kategorisjef Thomas Peder Johnsen fra Byggmakker.

 


Se utvalget av ovner og peiser på byggmakker.no

 

Nye former

Design er også stikkordet for Dovres Vintage 35, en av høstens nyheter. Den har en helt særegen design, og skiller seg ut fra de tradisjonelle ildstedene. Dovre Vintage 35 ser nesten ut som en tv der den står, og den innrammer flammene slik at den blir et naturlig midtpunkt og skaper en varm stemning i rommet.

- Denne peisovnen er med på å gi litt krydder og bredde i utvalget til våre kunder. Dette er noe helt annerledes enn det vi har i hatt i utvalget vårt før, sier kategorisjef Thomas Peder Johnsen fra Byggmakker.

 

 

Ny ovn med varmevifte

En annen nyhet er Jøtuls F 263. Den er helt i verdenstoppen med meget lavt utslipp og virkningsgrad. Den er også meget brukervennlig, med en ventil som styrer både opptenningsluften og primærluft.
Til denne ovnen kommer dessuten et helt nytt tilleggsutstyr, nemlig vifte for hurtig spredning av varme. Og den har et praktisk peissett innebygget i døren.

- F263 er spennende på grunn av de teknologiske finessene. I og med at den er så effektiv, er den også svært miljøvennlig. Og dette er en konveksjonsovn som er plasseringsvennlige på grunn av korte avstandskrav – kun 10 cm til brennbare materialer, sier Johnsen.

Det er også mulig å kjøpe denne med en kleberstensløsning. Og på disse ovnene er klebersteinen gjort til en elegant del av totalformen, slik at uttrykket er stilrent, i motsetning til andre ovner hvor klebersteinen er plassert utenpå.

 

 

Se utvalget av ovner og peiser på byggmakker.no

  • Tore Indreråk

    Styr unna Nordpeis ovner! Har aldri hatt så sota glass som på ny Duo ovner, som i følge reklamen renbrenner glass! Helt svarte glass hver gang vi fyrer! Bruker aldri papir, kun opptenningsved.
    Ikke kjøp frustrasjon.

  • Tore Indreråk

    Styr unna Nordpeis ovner! Har aldri hatt så sota glass som på ny Duo ovner, som i følge reklamen renbrenner glass! Helt svarte glass hver gang vi fyrer! Bruker aldri papir, kun opptenningsved.
    Ikke kjøp frustrasjon.