Kaos ute, orden inne

En ryddig garderobe handler ikke bare om å ha stor nok skapplass. Minst like viktig er det at innredningen er tilpasset de tingene du faktisk skal oppbevare, og at belysningen gir deg oversikten du behøver. Dette har Langlo tatt hensyn til med sine skreddersydde modeller.

november 2013

– Noen trenger skapplass til mange slips eller sko, mens noen har helt andre oppbevaringsbehov. Derfor er det ikke nok med stor plass, og mange hyller eller bokser – garderoben må også være tilpasset den enkeltes behov.

Dette innebærer et sterkt fokus på oppbevaringsdetaljer som slipsoppheng, bukseoppheng, og så videre – hele tiden med funksjonalitet i fokus. Våre garderober leveres med skreddersøm, tilpasset på millimeteren, forteller Torill Velle, markedssjef i Langlo.

 

 

 

 

 

Innovativ belysning

Innovative nye belysningsløsninger er en viktig del av den nye funksjonaliteten. Full oversikt over hele garderoben gjør slutt på at plastikkbokser og annet «forsvinner» innerst i skapet.

– Vi har utviklet en helt ny sensor- og fjernstyrt lyskolleksjon, med blant annet LED-lys som kan festes i bakkant av skuffer. Disse har en integrert bevegelsessensor, slik at de slår seg på når man åpner skuffen, og automatisk slår seg av etter en bestemt tid.

 

 

 

I en av skuffene finnes et integrert smykkeinnlegg, med slisser som er tilpasset til ringer, klokker, smykker og så videre. Innlegget kan skyves frem og tilbake og LED-lys kan festes i bakkant på skuffer. Disse har integrerte bevegelsessensorer, slik at lyset slår seg på automatisk når man åpner skuffen.

Lysløsningene består videre av en 45 graders lyslist i aluminium som kan festes rett på hyller og topphyller. Dette er et helt nytt system som lyser innover i skapet, og ikke rett ned som har vært det vanlige. Disse listene kan bestilles og tilpasses på millimeteren.

I tillegg har også garderobestengene på de nye skapene integrerte LED-lys med bevegelsessensor. Lysene kan dimmes ved hjelp av fjernkontroll og det hele er et plug-and-play-system, slik at det ikke behov for elektriker.

 

Grått til nordiske hjem

Årets garderobeinnredning kommer i en helt ny vulkangrå utførelse. Sammenlignet med tidligere modeller er dette en mørkere gråfarge, som også har blå- og rødtoner i seg.

– Gråtoner er veldig in for tiden, og vulkangrå er en farge som passer veldig godt til det nordiske hjemmet – som ofte er dominert av varme beigetoner, sier Velle.

  

Viktig når du måler: Oppgi lysmål

 • Når du skal sende inn mål til Langlo er det viktig at du oppgir lysmålene.

 • Det er de innvendige målene der garderoben skal stå.

 • Ta mål flere steder.

 • Oppgi alltid største bredde og minste høyde ved bestilling.

 • For WalkIN må man også ta mål i dybden.

 

 

Byggmakker råd:

Beviste kunder får de beste løsningene. Det lønner seg å være forberedt før du går i butikken, slik at du kan stille de riktige spørsmålene:

 1. Vær bevisst på hva du skal oppbevare i skapet.

 2. Har du lysspotter fra før, pass på at det blir tilpasset den nye garderoben.

 3. Sjekk om det er sikringsskap eller rør du må ta hensyn til.

 4. Når du tar mål, pass på å oppgi lysmålene.

 5. Har du et ferdighus, må du sørge for at gulv, tak og vegger er ferdige før du tar mål til garderoben. Ellers blir det ikke nøyaktig.

 6. Sjekk at innredning ikke kommer i konflikt med skyvedørene ved uttrekk av skuffer, strykebrett, uttrekkbare hyller og runnerkurver.


Vi selger garderobe system i Byggmakker 

 

Les også Trenger du mer garderobeplass?