Herskapelig forvandling

Huset til Cathrine og Kjetil ble forvandlet fra oppussingsprosjekt til staselig villa ved hjelp av Sinnasnekker Otto. På 5 dager forvandlet 6 snekkere, 2 rørleggere, 6 elektrikere, 1 maler og en hel haug med assistenter stue og kjøkken i den gamle herskapsvillaen i Drammen til det ugjenkjennelige.

Marianne Senderud - 12. november 2015

 

 

Cathrine og Kjetil arvet huset for tre år siden, og begynte med å rive hele kjøkkenet. Men så stoppet det hele opp og de begynte å miste lysten til å pusse opp. Heldigvis kom Otto til unnsetning og nå har huset har fått et helt nytt liv.

Sinnasnekkeren, som har vært sponset av Byggmakker denne sesongen, har pusset opp og totalrenovert kjøkken og stue. I tillegg har de skiftet det elektriske anlegget, fått nye piperør og etterisolert hele loftet. I følge Otto var kanskje etterisoleringen det viktigste som ble gjort, fordi det fører til at mindre varme går tapt og til et mer energieffektivt hus.

 

Gjør-det-selv-videoer

 

Chic

 

 

Det herskaplige huset utenfor Drammen har endelig fått stuen det fortjener – med staselig lysekrone og flott peis fra Nordpeis (Chicago II med Chrome matt innsats)). Den sjøgrønne fargen Oslo fra Jotun er en elegant kontrast mot det lyse parkettgulvet, SAGA Nordic Winther Breeze. Tapet med tekstur tilfører et snev av historie og stil. Denne tapeten er fra Borge og heter Frozen Fusion (82001).

 

Detaljer

 

 

Den sjøgrønne fargen Oslo fra Jotun er også brukt på kjøkkenet og skaper en komfortabel atmosfære. Ved å bruke samme farge på veggene og gjenbruke de blanke kjøkkenflisene ved peisen i stuen bindes de to herskaplige rommene naturlig sammen. Selvfølgelig skal det være lysekrone på kjøkkenet også! Det superlekre kjøkkenet fra Marbodal heter Lindø lys grå.

 

Gjenbruk

 

 

Ved å bytte ut treluken i gulvet med en i glass har man laget en fiffig detalj på herskapskjøkkenet. Cathrine og Kjetil forteller at de har gått fra å bare benytte en liten del av huset til å nå bruke hele huset og trives mye bedre!

Alle produktene som ble brukt i oppussingen selges hos Byggmakker.