Sjekk ut høstens nye fargepaletter

Smakfulle rosatoner og trendy grønntoner, varme varianter av rødbrunt eller kjølige blågråtoner. Den nye fargekartet til Jotun inneholder et stort spenn i farger og stilarter – inspirert av kulturer og idéer fra alle verdens hjørner.

september 2016


Onsdag 31. august var det igjen duket for årets lansering av fargepallettene til Jotun LADY. De tre fargepaletter har fått navnene Nordic Living, Urban Living og Continental Living.
– Vi mennesker lar oss inspirere av mye forskjellig. Vi reiser og oppsøker nye steder, enten fysisk eller via internett. Maten vi spiser, bøkene vi leser og musikken vi hører på er fra ulike verdenshjørner. Med det nye fargekartet ønsker vi å overføre denne nysgjerrigheten til hjemmet, og har satt sammen tre temaer som reflekterer dette, forteller Lisbeth Larsen, Global fargesjef i Jotun.

SE VÅRT UTVALG AV MALING HER

 

Continental Living

Brente kryddertoner i dype rødbrune- og sennepsaktige farger er blant nyhetene fra LADY.

– Mange reiser til steder som Marrakech og Istanbul, hvor duften av krydder fyller gatene og jordfarger spiller en viktig rolle. I fargekartet gjenspeiles dette gjennom dype rødtoner og lune okernyanser, sier Lisbeth Larsen.
Den varme paletten spenner fra brente rødtoner som LADY Heat og LADY Kilim, via lekre LADY Dusty Purple til brungule LADY Dijon Yellow og LADY Olive Brown. Kombinert med lekre vintagekupp, ferieminner og myke designmøbler kommer de krydrete fargene helt til sin rett.

Fargene:
1625 Sjel, 1832Skandinavisk Lys, 10001 Dijon Yellow, 2993 Kilim,
1362 Olive Brown, 2994 Heat,
10428 Masala og 3343 Dusty Purple

 

LADY Pure Color 1832 Skandinavisk Lys.

 

LADY Pure-Color 2993 Kilim.

 

LADY Pure Color 2994 Heat

 

LADY Pure Color 10001 Dijon Yellow.

 

Urban Living 

Enten man er i Tokyo, Miami eller Stockholm er bybildet preget av teknologi, design og lekenhet. Jotun har oversatt denne mentaliteten til en sofistikert og stilfull fargepalett.

– Urban Living handler om å la seg inspirere av det som skjer i bybildet. Store billboards og elektrisk lys møter ny teknologi, 3D-printing og nyskapende design. Vi har designet noen elegante rosafarger som egner seg godt for vegg, og henter inn varme gjennom naturlige grønntoner. Grønne planter er fremdeles veldig viktig, kommenterer Lisbeth Larsen.

Fargene:
1624 Letthet,
1376 Frostrøyk, 2782 Deco Pink, 2995 Dusty Red, 10835 Velvet Grey, 8478 Pale Green, 8479 Evergreen og 2992 Delightful Pink

 

Urban Living. Lekre Deco Pink 2782 i LADY Minerals og LADY Pure Color gir oss retroassosiasjoner til 80-tallet og Miami Vice.

 

LADY Pure Color 2995 Dusty Red.

 

LADY Pure Color 8478 Pale Green.

 

LADY Pure Color 10835 Velvet Grey.

 

 

Nordic Living

Det er en grunn til av vi nordboere tar sekken på ryggen og setter kursen mot skog, fjell og vann når vi trenger å slappe av: Den nordiske naturen gir ro i sjelen. Jotun har utviklet den sobre fargepaletten Nordic Living for å gjenskape denne beroligende atmosfæren i hjemmet.

– Vi lever økologisk, dyrker egne råvarer, og fisken vi spiser har vi gjerne trukket opp av vannet selv. Gjennom havets blågrå nyanser, korn- og beigetoner har vi funnet frem til farger som vi forbinder med denne jordnære livsstilen. Nordic Living er rett og slett farger fra naturen, forteller Lisbeth Larsen.

De sobre fargenyansene danner et lunt og minimalistisk bakteppe for skandinaviske designmøbler, håndlagd keramikk, flettede kurver og tekstiler i ull og lin. Resultatet er et hjem hvor den travle hverdagen går litt saktere.

Fargene:
5249 Linblå,
5030 St. Pauls Blue, 7163 Minty Breeze, 1145 Band Stone, 1352 Form,
10679 Washed Linen, 10683 Cashmere og 9918 Klassisk Hvit

 

LADY Pure Color 1145 Band Stone og 9918 Klassisk Hvit.

 

LADY Pure Color 5030 St Pauls Blue.

 

LADY Pure Color 10683 Cashmere

 

Lek deg med LADYs fargekart på mobilen

En av årets store nyheter er LADYs digitale fargekart. På colours.jotun.no finner du en mengde inspirasjon, forslag og råd om fargene i fargekartet. Se også korte filmer med tips om farger og produkter til både vegger og tak. Du kan lage din egen ønskeliste med favorittfarger og produkter. Med alt på mobilen, blir det kanskje enklere å pusse opp enn noen gang før?

LES OGSÅ: NATURNÆRT OG RUSTIKK ATMOSFÆRE