Norske vedovner fortsetter å spre varme og hygge

Nå har Jøtuls unike vedovn vunnet enda en høythengende designpris.

februar 2017

For ti år siden vant den norske peis- og vedovnprodusenten Jøtul AS flere norske og internasjonale priser for produktserien F 370, inklusive den prestisjetunge designprisen «Red Dot Design Award – Best of the Best». Det var første gang noen hadde mottatt den høyeste utmerkelsen i denne prisutdelingen for en vedovn – og første gang et norsk selskap hadde vunnet den gjeveste prisen. Dette bidro til å gjøre F 370 til den mest populære vedovnen i det norske selskapets 160 år lange historie.

 

Siden den gang har Jøtul fortsatt med å justere og forbedre vedovnen. Og nå, 10 år senere, har de jaggu vunnet en ny prestisjepris – den tyske iF Design Award 2017 for den videreutviklede vedovnserien Jøtul F 370 Advance.

 

De siste årene har Jøtul har satset mer og mer internasjonalt, og har datterselskaper i flere land. Produksjonen foregår i blant annet Odense i Danmark og Portland i USA – i tillegg til Østfold-byen Fredrikstad, hvor Jøtul-eventyret startet i 1853.

Det internasjonale fokuset til tross, spiller norsk design fortsatt en helt essensiell rolle i produktutviklingen, og her samarbeider Jøtul med det anerkjente designselskapet Hareide Design. Resultatet blir vedovner og peiser av høy kvalitet med et moderne og tidløst design som er skapt for norsk peiskos.

Nå er det F 373 Advance som gjelder

Den nye og oppgraderte versjonen av bestselgeren til Jøtul heter F 373 Advance – allerede den mest populære vedovnen i F 370 Advance-serien. Denne flotte vedovnen har myke former og glass på tre sider, noe som gir deg godt innsyn til flammene fra flere kanter. Jøtul F 373 Advance kan dessuten roteres 360 grader ved hjelp av en dreiefot (tilleggsutstyr). Selve brennkammeret er plassert på en søyle – en herlig detalj i det unike, moderne og prisvinnende designet. Leveres i svart.

En annen finesse med F 373 Advance er at den har et smart luftsystem med en ventil som både sikrer riktig bruk og gjør det lettere å holde glassene rene. Det nye luftsystemet sørger i tillegg for at du bruker betraktelig mye mindre ved, sammenlignet med eldre ovner.

Sjekk pris og tilgjengelighet på Byggmakker.no »

 

Jøtul F 373 Advance

 

Jøtul F 737 Advance

TEKNISK SPESIFIKASJON
Vekt ca: 156 kg
Maks vedlengde: 33 cm
Røykrørsdimensjon: Ø 150 mm
Effektivitet: 78%
Røykuttak: Topp og bak

EFFEKT
Minimum: 3,9 kW
Nominell: 5,9 kW
Maksimum: 9,0 kW

TILBEHØR
Askeløsning: Ja
Skakerist: Nei


Flere gode alternativer

I tillegg til F 373 Advance har Jøtul en rekke andre peis- og vedovnserier på markedet. F 130-serien er for eksempel en moderne, høyreist og stilren vedovn som passer til hus med lavt energibehov. Den kompakte peisen har gode varmeegenskaper og gir et flott flammebilde. Jøtul F 134 og Jøtul F 137 er to svært populære valg fra denne serien.

Jøtul F 134.

 

Jøtul F 137.

 

Har du begrenset med plass eller et mindre oppvarmingsbehov, kan vi anbefale den lille klassikeren Jøtul F 145. Denne vedovnen tar, til tross for størrelsen, vedkubber på inntil 30 cm. Den er også enkel å betjene og rengjøre, ettersom det har både askeskuff og skakerist.

 

Jøtul F 145 med kleberstein.

 

Jøtul F 145.

 

Drømmer du derimot om en skikkelig peis i stua, vil Jøtul FS 175 være det foretrukne valget. Dette er en moderne klebersteinsomramming som tar liten plass, og som er enkel å sette opp. Peisen kan dessuten bygges i ulike høyder med et tilleggselement (tilbehør). Peisen er tilpasset peisinnsatsen Jøtul I 520, med glass i front.

 

Jøtul FS 175.

 

Besøk din nærmeste Byggmakker for mer informasjon om Jøtuls vedovner og peiser.

LES OGSÅ: SLIK FÅR DU FYR I OVNEN »