Derfor er limtre et fantastisk byggemateriale

Vikingskipet på Hamar er et godt eksempel på bruk av limtre i en stor byggkonstruksjon. Her er tre gode grunner til at du bør velge det samme.

august 2018

– Limtre er lett å bearbeide og enkelt å kombinere med andre materialer. Estetisk er det rent og pent og gir muligheter til utforming av spektakulær arkitektur, forteller markedsdirektør Tor-Olav Lierhagen i Moelven Limtre.

 

Helt siden OL på Lillehammer i 1994 har selskapet bygget spektakulære bygg, blant annet verdens høyeste bolighus i tre, «Treet» i Bergen, samt byggetrinn 1 og 2 på Oslo Lufthavn Gardermoen.

 

Vikingskipet, Hamar

 

Foto: Helen&Hard Arkitekter. Vennesla bibliotek.

 

 

SE VÅRT UTVALG AV LIMTRE-PRODUKTER HER

 

Bruk av treverk i bygg er viktig for å redusere klimagassutslipp. Limtre er dessuten et godt alternativ til betong og stål i bærende konstruksjoner. Sammenlignet med vekten, er limtre det sterkeste konstruksjonsmaterialet på markedet.

 

Skal du bygge hus eller pusse opp fasaden? Da kan limtre være et godt valg.

 

Minimalt vedlikehold   

Limtre er godt forent med nordisk byggeskikk. Det er sterkt, stivt og formstabilt med stor kapasitet for last og spennvidde. Limtre tåler utfordrende miljø bedre enn andre konstruksjonsmaterialer. For privatboliger er vedlikeholdet begrenset til et minimum.

 

Brannsikkert

Ved brann vil limtre kunne stå i mot varmen bedre enn andre konstruksjonsmaterialer. Limtre har nemlig lav varmeledningsevne – og treets styrke reduseres ikke ved høye temperaturer.

 

 

 

 

 

Miljøvennlig

Tre er en fornybar ressurs som kan gjenvinnes og har derfor mange positive miljøegenskaper. Moelven limtre produseres av PEFC-sertifisiert skog. Det betyr at treverket følger en internasjonal standard for ansvarlig og langsiktig skogforvaltning.

 

–I tillegg bidrar tre til et godt inneklima, avslutter Lierhagen.

 

Tips!

Mange Byggmakker-butikker har de mest brukte dimensjonene av limtre på lager i flere lengder. Både i gran og impregnert. Hos Byggmakker får du også hjelp til å beregne rett dimensjon på bjelken du trenger til ditt prosjekt.

 

LES OGSÅ: ET VEDLIKEHOLDSVENNLIG TERRASSEGULV