Trendvarsel: Tenk kontraster

Nå er det mørke og varme farger som dominerer kjøkkentrendene, sammen med grove tekstiler og varierte materialer.

august 2017

 

– Blå og grønne nyanser med innslag av konjakk, rødt, oransje og gult er farger som blir mer og mer populære i norske hjem. Vi har blitt mer vågale – og det er en fryd å se, sier Irene Mjaaseth, interiørarkitekt for Norema Kjøkken. 

 

Den minimalistiske stilen erstattes av frodige og varme elementer hentet fra naturen – for eksempel grønne planter og tykke tekstiler som ull, skinn, velur og fløyel. Oppbevaringen kan gjerne være synlig med løse kjøkkenelementer og leken styling.

 

SE VÅRE KJØKKEN HER

 

M&M – marmor og metall

Marmor og varme metaller har dominert trendbildet en god stund og dette fortsetter å være populært. Messing og gull overtar plassen til kobber, mens både mørke og lyse tresorter er i vinden.

 

Tømmerdrøm. Nå skal kjøkkenet være mørkt og naturpreget. Modell: Norema Pluss Mørkegrå.

 

Industrimani. Dette kjøkkenet minner om en klassisk studioleilighet i New York. Modell: Norema Radius Eik.

 

Ting satt i system. IQ hyllesystem for vegg har plass til det meste. Mål: bredde 100 cm, høyde 23,1 eller 44,3 cm.

 

Dekorer med hverdagsgjenstander

Har du noen gang prøvd å dekorere med kjøkkenutstyr? Det er praktisk og skaper en hjemmekoselig atmosfære. Alt trenger ikke være strømlinjeformet og perfekt.

 

–Her er det bare å leke seg med det man har tilgjengelig Det viktigste er at man finner en stil man trives med. Husk at din egen personlige stil er den mest trendy av alle ­– for deg, avslutter Mjaaseth.  

 

TIPS!

"Å mikse materialer på kjøkkenet skaper et mer levende miljø. Bland heltre, stein, kompositt og metaller for en personlig touch."

 

LES OGSÅ: TRANGT PÅ KJØKKENET? LØSNINGEN ER IQ

 

Spiseplassen er viktig. Uansett om du har stort eller lite kjøkken.