Gjør deg klar til jul

Favoritthøytiden er rett rundt hjørnet, men med den følger også plikter som kanskje ikke står like høyt på listen. Med smarte rengjøringsverktøy får du enda mer tid til julekosen.

I desember skal hus og leiligheter i det ganske land klargjøres til årets julefeiring. Det betyr at gulv skal skures, vinduer pusses og skap og skuffer skal vaskes før julepynten kommer opp. Nedenfor finner du noen gode tips til hva du bør gå til innkjøp av for å få en rask og effektiv rengjøring før jul.

 

Effektiv gulvvask

Med den nye gulvvaskeren fra Kärcher går rengjøringen som en lek. Du trenger ikke mopp, bøtte eller skrubbing. Kärcher tar seg av vasking av alle typer gulv, enten det er parkett, laminat, fliser eller steingulv. Gulvene er rene og tørre på to minutter, og du bestemmer selv om du vil tilsette såpe i vaskeren eller om du kun vil dra over gulvene med vann.

 

 

 

 

Skinnende vinduer og overflater

Å vaske vinduer trenger ikke lenger være en slitsom oppgave. Den nye WV2 vindusvaskeren fra Kärcher bruker en batteridreven nal til å suge opp vannet når du vasker vinduene – da slipper du vannflekker på vinduene og skittent vannsøl i vinduskarmen. Med i rengjøringssettet får du den batteridrevne vindus-vaskeren med utskiftbare naler, en sprayflaske med mikrofiberklut og rengjøringsmiddelkonsentrat. Vaskeren kan også brukes på speil, fliser og andre rette flater. Har du hus eller leilighet med høye vinduer, får du kjøpt et forlengelsesskaft for å nå helt opp.

 

 

 

 

Rask rengjøring før gjestene kommer

Electrolux Ergorapido sørger for at du raskt kan gå over gulvene før gjestene kommer. Uten ledning kan du ta den med fra rom til rom uten å tenke på at du må skifte støpsel, og med en fleksibel design kommer du til selv på områder som vanligvis er vanskelige å nå. Lyset på munnstykke sørger for at du får med deg alt, enten du støvsuger rundt bordben eller under kjøkkenbenken. Du kan dessuten ta av en egen håndstøvsuger for å rengjøre spisestuestolene eller mellom sofaputene.

 

 

 

 

Rydd oppkjørsel og inngangsparti for snø

Vi krysser fingrene for en hvit jul, men det betyr også at vi trenger gode redskap til å fjerne snøen i oppkjørsel eller på gårdsplassen. Med snøfreseren McCulloch ST68EP fra Husqvarna har det aldri vært enklere. Den kommer med en kraftig motor og stor arbeidsbredde slik at små og store arealer enkelt kan bli ryddet for snø. Med varme i håndtaket og justerbar høyde er snøfreseren også behagelig å bruke. Den er også utstyrt med elektrisk start og LED-lys som gjør det enklere å se om du bruker snøfreseren når det er mørkt.

 

Ønsker du kun noe som kan holde trapp og inngangspartiet snøfritt, kan denne kosten fra Jordan være kjekk å ha. Den fjerner enkelt små lag med snø og er like fin å bruke resten av året også. Kosten har skaft i heltre bøk og har et slitesterkt og temperaturbestandig grep. I pakken følger det med oppheng slik at du kan henge kosten opp på veggen – da er den alltid tilgjengelig når du trenger den.

 

 

 

Klart til julepynting

Når huset er rengjort og gårdsplassen ryddet for snø, gjenstår det bare å ta frem julepynten, dekke bordet og ønske gjestene velkommen. Hos din nærmeste Byggmakker-forhandler får du også kjøpt alt du trenger for å ringe julen inn.

 

LES OGSÅ: JULEGAVETIPS TIL HELE FAMILIEN