Søkeresultat

18.03.2013 – Forum

Hvordan lekte ut og isolere innvendige kjellervegger?

Vi har ett hus fra 1972 som vi nå holder på å innrede kjeller i. Nå lurer vi på hvordan vi egentlig skal lekte ut og isolere veggene. Finner tusenvis av svar og er ganske forvirret…. Rommet er L- formet og tre av veggene er over bakkenivå, mens de andre er inn til en krypkjeller. Krypkjelleren er tørr og fin og det samme er veggene i kjelleren. Utfyllende Svar mottas med stor takk!

Les mer
17.07.2013 – Forum

Fyllmasse mot grunnmur

Har gravd ut og setter opp mur rundt kjellertrapp. Skal ikke fylle tilbake den tunge blåleira mot den nye muren, men en lettere og drenerende masse. Grunnmursplate og 10 cm isolasjon vil bli lagt innerst mot muren, men så? Valget står mellom Lecakuler levert i storsekker, Jackopor blokker som skjæres til, eller Jackopor Lettfyll i sekker nederst mot muren, eventuelt . Hvilken løsning anbefales? Hvilken er rimeligst? Vi snakker om 8-9 m3 som skal fylles. Har også tenkt å legge en fastere XPS-plate på topp av de nye fyllmassene før fiberduk og topplag med grus/jord.

Les mer
11.02.2013 – Kunnskap

Innvendige sjekkpunkter

Foreløpig er det verken vanlig med EU-kontroll eller faste serviceintervaller for bolig, men det er likevel mange ting som krever ettersy...

Les mer
27.02.2013 – Inspirasjon

Skap rom med smarte løsninger

Da familien på fem kjøpte rekkehus på under 120 m2 var det viktig å utnytte plassen og skape romfølelse. Løsningen ble å identifisere og ...

Les mer
12.02.2013 – Guider

Etterisolering av kjelleren

Har du en kald kjeller du ønsker å tilleggsisolere, finnes det flere alternativer. Her skal vi på de mest aktuelle løsningene.

Les mer
09.09.2014 – Inspirasjon

Ta kjellerstua tilbake

Mange glemmer å isolere når de drenerer huset og kan dermed gå glipp av en ekstra etasje og lavere strømregninger.

Les mer